Voorlopige aanslag 2022 valt volledig onder bijzonder uitstel van betaling

Gepubliceerd op: dinsdag 01 maart 2022 | 9:30

Bent u ondernemer en maakt u gebruik van het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis? En hebt u een voorlopige aanslag 2022 gekregen voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting? Dan valt die voorlopige aanslag volledig onder het bijzonder uitstel van betaling.

Het bijzonder uitstel van betaling loopt af op 1 april 2022. Het was nog niet duidelijk wat dit betekent voor de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2022 en de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2022. Vallen die niet, voor een deel, of volledig onder het bijzonder uitstel van betaling? Het kabinet heeft nu besloten dat deze voorlopige aanslagen volledig onder het bijzonder uitstel van betaling vallen.

Dit betekent dat u de termijnen in april tot en met december 2022 van een voorlopige aanslag over 2022 niet hoeft te betalen. U betaalt het hele bedrag van zo’n voorlopige aanslag via de betalingsregeling voor de belastingschuld die u tijdens het bijzonder uitstel hebt opgebouwd. Deze betalingsregeling start op 1 oktober 2022, en duurt 60 maanden.

Etten-Leur Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Etten-Leur Business Plaza is om Etten-Leurse ondernemers een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL